Geen vaart achter BeNeLiga ondanks enthousiasme uit België

17 maart 2021, 18:49   Bijgewerkt: 17 maart 2021, 18:58

Er hoeft op korte termijn geen doorbraak verwacht te worden in de ideeën over de nieuwe BeNeLiga. Dinsdag werd duidelijk dat de Belgische clubs unaniem achter het idee staan om de Nederlandse en Belgische competitie samen te voegen, maar vanuit Nederland is het vooralsnog stil. Volgens Eredivisie-directeur Jan de Jong blijft daar voorlopig ook zo.

Hoewel verwacht werd dat het onderwerp volgende week tijdens een ECV-vergadering besproken zou worden, werd dat door De Jong in gesprek met Voetbal International ontkend. Hij stelde dat [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381660/belgische-clubs-stemmen-unaniem-voor-beneliga/,_blank,het nieuws uit België] niet van invloed is op het standpunt van Nederland. "De status vanuit Nederlandse zijde is onveranderd. De ontwikkelingen komen ook niet in een stroomversnelling terecht. Eerst moet op Europees niveau worden bepaald wat er na 2024 met de Europese toernooien gebeurt." 

Daarmee doelde De Jong op de huidige opzet van onder meer de Champions League, die loopt tot 2024. De vraag is hoe tegen die tijd het Europese voetballandschap, en dus ook de ticketverdeling per land eruit zal komen te zien. Het inleveren van Europese tickets is een van de genoemde bezwaren tegen een BeNeLiga. Het enthousiasme uit België zou te maken hebben met de financiële situatie van veel clubs. Kleinere clubs die buiten de BeNeLiga zouden vallen, zouden bij invoering van de competitie flink gecompenseerd worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen