Gudde: tweederde of driekwart gevulde stadions op EK

24 maart 2021, 09:11

De persconferentie van Hugo de Jong en Mark Rutte werd door veel Nederlanders met een vervelend gevoel bekeken, maar niet bij Eric Gudde. De directeur betaald voetbal is door de uitlatingen van De Jong wel enigszins hoopvol gestemd als het gaat om bezoekers in de stadions tijdens het EK.

Het toernooi begint op 11 juni. Alle groepsduels van Oranje worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. De vraag is hoeveel fans bij die wedstrijden aanwezig kunnen zijn. "De vorige persconferentie vond ik wat vaag, maar zo helder en vol perspectief heb ik Hugo de Jonge de laatste tijd niet gehoord", reageerde Gudde woensdagavond bij Langs de Lijn.

De KNVB moet uiterlijk op 7 april een plan van aanpak indienen over hoe het EK er qua fans uit gaat zien. Ook moet er een back-up-plan zijn. "Het EK is over een paar maanden en het aantal mensen dat dan ingeënt is, is vele malen groter", sprak Gudde. "We moeten de UEFA kenbaar maken van welk percentage wij uitgaan. Ik hoop op tweederde of een driekwart gevuld stadion uit te komen, met alle zaken die er tegen die tijd beter uitzien dan nu."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen