KNVB niet bang dat afgevallen Ihattaren voor Marokko kiest

16 maart 2021, 08:06

Mohamed Ihattaren (19) koos anderhalf jaar geleden definitief voor het Nederlands elftal. De PSV'er werd meermaals opgeroepen bij Oranje, maar haalde de selectie uiteindelijk telkens net niet om diverse redenen. Ditmaal werd hij gedegradeerd naar Jong Oranje en zelfs door Erwin van de Looi werd hij niet bij de selectie genomen. Toch is de KNVB niet bang dat hij alsnog switcht in zijn interlandkeuze.

Dat stelt Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal KNVB, tegenover het Algemeen Dagblad. "Er is contact met Ihattaren. Hij kent een moeilijke fase. Hij moet weer spelen bij zijn club. Dan hebben wij er alle vertrouwen in dat de rest ook weer komt", laat Hoogma zijn licht schijnen over de ontwikkeling van de PSV'er, die onder Roger Schmidt in Eindhoven zijn basisplaats ook is verloren.

Ihattaren speelde zijn jeugdinterlands weliswaar voor Nederland, namens Jong Oranje maakte hij tot dusver geen minuten. Frank de Boer riep het talent al wel meermaals op, maar moest door ziekte en blessures tweemaal verstek laten gaan. In de komende periode zal hij normaliter niet worden opgeroepen door de bondscoach van Oranje, die hem niet opnam in de voorselectie.

Lees ook: Van de Looi verklaart keuzes: "Ik vind Mo een groot talent"

Jong Oranje speelt in maart in de groepsfase tegen Roemenië, Duitsland en Hongarije. De wedstrijd tegen Roemenië wordt gespeeld op woensdag 24 maart om 21.00 uur in de Bozsik Aréna in Budapest. De tweede wedstrijd, tegen Duitsland, speelt Jong Oranje op zaterdag 27 maart om 21.00 uur in Aréna Sóstó in het Hongaarse Székesfehérvár. De groepsfase van het EK wordt afgesloten met een wedstrijd tegen thuisland Hongarije op dinsdag 30 maart. Als Jong Oranje eerste of tweede wordt in de poule, gaat het door naar de kwartfinales die vanaf 31 mei worden gespeeld in Hongarije en Slovenië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen