Neven Traoré helpen Burkina Faso aan groepswinst

29 maart 2021, 19:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Burkina Faso was al zeker van plaatsing voor de Afrika Cup, maar na vandaag kwalificeert het zich bovendien als nummer één van de poule. Dat doet het na een 1-0 zege op Zuid-Soedan. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door oud-Ajacied Bertrand Traoré.

Ook een huidig Ajacied was daarbij betrokken; Lassina Traoré - bovendien de neef van Bertrand - gaf de assist. Door de 1-0 zege eindigt Burkina Faso in groep B op twaalf punten, na drie zeges en drie gelijke spelen. Malawi was na een 1-0 zege op Oeganda een dag eerder ook al zeker van plaatsing voor het toernooi, maar eindigt met tien punten dus als nummer twee. 

Egypte - Comoros 4-0

Egypte was eveneens al zeker van kwalificatie, maar moest het in de laatste wedstrijd nog opnemen tegen de Comoren. Bij de tegenstander had RKC-back Saïd Bakari een erg lastige middag. Hij moest Liverpool- en Egypte-ster Mo Salah van scoren af zien te houden. Twee keer lukte hem dat niet. Ook Mohamed Elneny (Arsenal) en Mohamed Sherif (Al Ahly) waren trefzeker; de eindstand van 4-0 was al binnen 25 minuten bereikt. 

In dezelfde poule won Kenia met 2-1 van Togo. Meer dan de eer stond er niet op het spel, beide ploegen waren al uitgeschakeld. De Comoren gaan als nummer twee naar de Afrika Cup.

Angola - Gabon 2-0 & DR Congo - Gambia 1-0

Ook in groep D stond er weinig meer op het spel. Gabon en Gambia gingen onderuit, maar waren beiden al zeker van kwalificatie. Pierre-Emerick Aubameyang deed niet mee bij Gabon, dat met 2-0 verloor van Angola. Gambia ging met 1-0 onderuit tegen de Democratische Republiek Congo. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen