Neven Traoré helpen Burkina Faso aan groepswinst

29 maart 2021, 19:56   Bijgewerkt: 29 maart 2021, 20:04
Neven Traoré helpen Burkina Faso aan groepswinst

Burkina Faso was al zeker van plaatsing voor de Afrika Cup, maar na vandaag kwalificeert het zich bovendien als nummer één van de poule. Dat doet het na een 1-0 zege op Zuid-Soedan. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door oud-Ajacied Bertrand Traoré.

Ook een huidig Ajacied was daarbij betrokken; Lassina Traoré - bovendien de neef van Bertrand - gaf de assist. Door de 1-0 zege eindigt Burkina Faso in groep B op twaalf punten, na drie zeges en drie gelijke spelen. Malawi was na een 1-0 zege op Oeganda een dag eerder ook al zeker van plaatsing voor het toernooi, maar eindigt met tien punten dus als nummer twee. 

Egypte - Comoros 4-0

Egypte was eveneens al zeker van kwalificatie, maar moest het in de laatste wedstrijd nog opnemen tegen de Comoren. Bij de tegenstander had RKC-back Saïd Bakari een erg lastige middag. Hij moest Liverpool- en Egypte-ster Mo Salah van scoren af zien te houden. Twee keer lukte hem dat niet. Ook Mohamed Elneny (Arsenal) en Mohamed Sherif (Al Ahly) waren trefzeker; de eindstand van 4-0 was al binnen 25 minuten bereikt. 

In dezelfde poule won Kenia met 2-1 van Togo. Meer dan de eer stond er niet op het spel, beide ploegen waren al uitgeschakeld. De Comoren gaan als nummer twee naar de Afrika Cup.

Angola - Gabon 2-0 & DR Congo - Gambia 1-0

Ook in groep D stond er weinig meer op het spel. Gabon en Gambia gingen onderuit, maar waren beiden al zeker van kwalificatie. Pierre-Emerick Aubameyang deed niet mee bij Gabon, dat met 2-0 verloor van Angola. Gambia ging met 1-0 onderuit tegen de Democratische Republiek Congo. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen