Afvallers Oranje worden niet opgeroepen voor Jong Oranje

16 mei 2021, 21:09

Erwin van de Looi heeft slecht nieuws voor de eventuele afvallers van het Nederlands elftal. Zij worden namelijk dan sowieso niet meer opgeroepen voor Jong Oranje, dat de knock-outfase van het EK speelt. Dat zou dus voor jongens als Teun Koopmeiners, Cody Gakpo en Jurriën Timber kunnen betekenen dat zij deze zomer geen EK spelen.

Dat vertelt Erwin van de Looi althans tegenover de NOS. "In het slechtste geval vallen die jongens tussen wal en schip. Dat is de consequentie van hoe het nu georganiseerd is. Met Jong Oranje gaan ze in ieder geval definitief niet naar het EK." De definitieve selectie van Jong Oranje moet namelijk op 21 mei al worden ingeleverd bij de UEFA. De voorbereiding van het grote Nederlands elftal start echter drie dagen later pas.

Daarom moet een aantal spelers accepteren dat zij vol voor hun plek bij de EK-selectie van Frank de Boer moeten gaan. Zo komen eigenlijk ook Donyell Malen, Owen Wijndal en Ryan Gravenberch nog in aanmerking voor Jong Oranje. "We hebben het bewust gezegd: Frank selecteert spelers die hij eventueel nodig denkt te hebben. Ze krijgen nu geen garanties, maar mogen zich wel in de kijker spelen."

Lees ookIhattaren in voorselectie Jong Oranje voor jeugd-EK

Desondanks had Erwin van de Looi deze jongens er graag bij gehad. Hij begrijpt daarentegen dat dat ook de moeilijkheid is van Jong Oranje. "Het Nederlands elftal is leidend. Als die jongens zich zo goed ontwikkelen dat ze in de voorselectie van Oranje komen is dat prachtig. Wij hoeven ons niet te schamen voor onze huidige selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen