Hoe goed is Ajax-doelwit Sulemana? "Hij is een geweldig talent"

11 mei 2021, 17:37

Ajax zit achter Kamaldeen Sulemana aan. De negentienjarige aanvaller van FC Nordsjaelland werd maandagavond in de kraker tegen FC Kopenhagen bekeken door directeur voetbalzaken Marc Overmars en hoofdscout Henk Veldmate. Dat Ajax interesse heeft, vindt Kevin Diks (op archiefbeeld) niet gek.

De verdediger van het Deense Aarhus speelde dit seizoen tegen de Ghanees en weet dat hem een grote toekomst wordt toegedicht. "Hij is echt een geweldig talent. Dat komt doordat hij iets speciaals heeft", zegt de Nederlandse verdediger tegen het Algemeen Dagblad. "Hij is ontzettend explosief en onvoorspelbaar. Dat had ik ook bij Bertrand Traoré bij Vitesse. Kamaldeen kan goed dribbelen, scoren en eigenlijk alles omdat hij ook snel is en een actie in huis heeft."

Waar het vooralsnog aan schort bij Sulemana, is zijn rendement. Qua doelpunten en assists houdt het niet over bij de verder wel enorm dreigende buitenspeler. "Dat is niet gek. Hij is pas 19 jaar oud. Die paar procenten die hij nog mist, kunnen ze hem bij Ajax wellicht bijbrengen", denkt Diks. Sulemana gaf maandag overigens zelf aan dat hij wist dat de Ajax-delegatie voor hem om de tribune zat.

Ajax is niet de enige club die voor hem in de race is. Ook Manchester United, Bayer Leverkusen en Club Brugge houden de verrichtingen van Sulemana nauwlettend in de gaten.

Lees ook: Gewilde Sulemana reageert op belangstelling van Ajax

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen