Lang wint trofee, maar ziet hoofdprijs aan neus voorbijgaan

24 mei 2021, 22:32

Noa Lang heeft naast de titel voor Speler van het Jaar in de Belgische competitie gegrepen. De Gouden Schoen werd maandagavond uitgereikt aan Paul Onuachu (KRC Genk). Wel werd de Nederlandse aanvaller van Club Brugge verkozen tot grootste talent van de Pro League.

Lang kreeg vorige week te horen dat zijn indrukwekkende eerste seizoen in België mogelijk zou worden bekroond met een eretitel. De voormalig speler van Ajax werd door de Pro League en de kranten Het Nieuwsblad en L'Avenier naar voren geschoven als een van de drie kanshebbers voor de titel van beste speler van dan de Belgische competitie. Onuachu en Raphael Holzhauser (Beerschot) werden ook genomineerd.

De nominatie van Lang kwam niet uit de lucht vallen. Mede door de inbreng van de jeugdinternational legde Club Brugge dit seizoen beslag op de Belgische titel. Lang was in de reguliere competitie goed voor veertien doelpunten en acht assists in 24 wedstrijden. In de play-offs scoorde hij nog tweemaal en bereidde hij een doelpunt voor.

Bij de Pro League Awards ging de hoofdprijs aan de neus van Lang voorbij. Onuachu, in de reguliere competitie en play-offs goed voor 33 doelpunten en vier assists, werd verkozen tot beste speler van de Belgische competitie. Lang ging desalniettemin met een trofee naar huis. In de strijd om grootste belofte kreeg hij de voorkeur boven teamgenoot Charles De Ketelaere en Anouar Ait El Hadj (RSC Anderlecht).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen