Lukkien buigt hoofd voor Robben: "In alles zo goed"

9 mei 2021, 15:56
Lukkien buigt hoofd voor Robben:

Het vertrouwen was groot bij FC Emmen, maar het is de ploeg niet gelukt om FC Groningen zondagmiddag pijn te doen. De bezoekers gingen er met een 0-4 overwinning vandoor en dus deed Emmen slechte zaken onderin. Dick Lukkien probeert het hoofd, dat hij overigens moest buigen voor Arjen Robben, koel te houden.

"We hadden hier veel meer van verwacht", zei Lukkien bij ESPN. "We hebben niet goed gespeeld en dat mogen we onszelf aanrekenen, maar dat we niet goed speelden heeft ook met onze tegenstander te maken", beseft de trainer. Hij gaf aan dat Robben daar een belangrijke rol in speelde. "Je zag aan alles hoeveel vertrouwen dat hen gaf. Tegelijk zag je bij ons iets van: 'Oh jee, we spelen tegen Arjen Robben."

De buitenspeler gaf twee assists en was verder erg belangrijk met zijn gedrag en coaching, zag Lukkien. "Robben was in alles zo goed. In het herkennen van momenten, in het neerzetten van de ploeg en ook aan de bal. We kregen er geen druk op." Lukkien gaf aan dat Emmen 'niet in paniek moet raken', maar besefte ook dat het vervelend is met nog twee duels te gaan.

Emmen staat zestiende en die plek betekent play-offs tegen degradatie. Er wachten nog duels met sc Heerenveen en VVV-Venlo. "Ik ga ervan uit dat we met twee overwinningen helemaal veilig zijn, misschien met vier punten ook al wel. We weten zeker dat we op de laatste speeldag alles nog in eigen hand hebben, als het gaat om het ontlopen van directe degradatie. Dat is knap als je ziet van hoe ver we zijn gekomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen