Slecht nieuws Jong Oranje: ook Brobbey haakt af

26 mei 2021, 20:49

Jong Oranje kan tijdens de ontknoping van het Europees Kampioenschap onder 21 jaar geen beroep doen op Brian Brobbey. De negentienjarige spits van Ajax, die deze zomer transfervrij verkast naar RB Leipzig, heeft op de training een nog onbekende blessure opgelopen. 

Dat meldt de KNVB op de eigen kanalen. Na een check door de medische staf is geconcludeerd dat Brobbey het trainingskamp met Jong Oranje niet kon hervatten. Erwin van de Looi roept geen vervanger op voor de reservespits, die Myron Boadu voor zich moet dulden in de pikorde. Tijdens de vorige interlandperiode speelde Jong Oranje met Justin Kluivert en Dani de Wit in de punt van de aanval.

Brobbey kwam wél als invaller binnen de lijnen in de groepsfase van het EK, een rol die hem ook toebedeeld was bij Ajax. Daarin maakte hij veel indruk: de jonge spits was onder meer goed voor de winnende goal tegen Lille in de Europa League. Voor Jong Oranje is het ontbreken van de stormram een harde klap. Komende maandag wacht de kwartfinale tegen Jong Frankrijk.

Brobbey is alweer de vierde speler die zich af moet melden voor het restant van het jeugd-EK. Ook Noa Lang en Deyovaiso Zeefuik haakten af met blessures. Ludovit Reis ontbreekt wegens clubverplichtingen. Van de Looi riep Mats Knoester (Heracles) en Kaj Sierhuis (Stade Reims) op als vervangers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen