Advocaat over Ajax-interesse Berghuis en vertrekwens Jørgensen

22 juni 2021, 22:18

Dick Advocaat snapt dat Ajax voor het bedrag van slechts vier miljoen euro een poging wil doen om Steven Berghuis over te nemen van de aartsrivaal. Bij Feyenoord werkte Advocaat afgelopen twee jaar samen met de rechtsbuiten en dus werd ook hij gevraagd naar de geruchten. Daarnaast ging hij in op de situatie rond Nicolai Jørgensen, die ook op weg lijkt naar de uitgang.

Te gast bij De Oranjezomer werd Advocaat gevraagd naar de mogelijke 'pikante' transfer van Berghuis. "Het blijft pikant, maar het is al vele malen voorgekomen dat spelers van Ajax naar Feyenoord gingen of andersom, of naar PSV. Het kan allemaal wel", stelde Advocaat, die erkende dat een transfersom van vier miljoen euro een erg goede deal zou zijn voor de Amsterdammers. "Dat is niks. Die jongen is veel meer waard."

Berghuis kan voor vier miljoen euro weg door een clausule in zijn contract. Johan Derksen sloot niet uit dat PSV binnenkort ook een bod zal doen, al denkt Advocaat dat dat geen goede keuze zou zijn. "Het systeem van Ajax ligt hem beter dan PSV." Ook vanuit Feyenoords perspectief snapt Advocaat dat het Berghuis-verhaal speelt. "Feyenoord heeft geld nodig, dat is algemeen bekend."

Lees ook: Driessen over Berghuis: "Ajax heeft blijkbaar z'n voorkeur"

Jørgensen

Een andere manier om dat probleem op te lossen, is een vertrek van Nicolai Jørgensen. De spits was maandag niet aanwezig tijdens de eerste training van Feyenoord, omdat hij ruimte krijgt om een transfer te maken. "Als Jørgensen weggaat, gaat er een grote salarispost uit", weet Advocaat. "Hoeveel precies weet ik niet, maar hij was wel grootverdiener."

"Het was een goede jongen", zei Advocaat over de Deen. "Maar de laatste drie jaar heeft hij te weinig gepresteerd voor wat hij verdiende. Hij was heel veel geblesseerd. Telkens als je dacht: 'het gaat weer', viel hij uit of kon hij maar 45 minuten spelen. Op dit moment is hij niet sterk genoeg." Advocaat wist ook dat de vertrekwens van Jørgensen al langer speelde. "Vorig jaar had hij het al aangegeven bij Arnesen. Hij zit er al vijf jaar, op een gegeven moment heb je het dan wel gezien."

Lees ook: Jørgensen buiten selectie Feyenoord na vertrekwens

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen