Beukema went aan hoger tempo en 'vergat' transfer naar AZ

24 juni 2021, 17:44

Sam Beukema heeft zijn eerste training met AZ erop zitten. De verdediger maakte deze zomer de overstap vanaf Go Ahead Eagles en merkte direct dat het er in Alkmaar heel anders aan toe ging. Het tempo bij AZ ligt vele malen hoger dan bij de promovendus, vertelde hij na afloop.

In gesprek met NH Sport blikte Beukema terug op zijn eerste AZ-training. "Je speelt met jongens die heel veel individuele kwaliteit en een veel snellere balbehandeling hebben. Het tempo ligt veel hoger. Het was pas de eerste training, dus dat gaat allemaal nog veel meer worden. Maar je merkt het nu al: je moet gefocust zijn, anders zit er alweer iemand op je. Je moet vooruit denken, dat soort dingen. Daar wen ik nu aan."

Enthousiast vertelde de verdediger hoe hij 'superfijn' werd ontvangen door de groep. "Gisteren op de eerste testdag zag ik alle jongens voor het eerst. Ik kende de meesten eigenlijk alleen van tv en als ze je dan zo warm ontvangen, is dat voor mij ook fijn." Dat Beukema zich al op z'n gemak voelt, merkte hij toen hij na afloop werd geconfronteerd met het feit dat hij op de training al druk stond te coachen. "Dat heb ik zelf niet eens door, maar het is wel een teken dat ik me fijn voel hier."

De vraag is vooralsnog of de 22-jarige centrumverdediger, die vorig jaar furore maakte in de Keuken Kampioen Divisie, al direct aan spelen toe zal komen. "We spelen heel veel wedstrijden, dus ik denk dat er zeker kansen gaan komen om te spelen en het te laten zien. Je weet dat er bij elke topclub concurrentie is, ook hier. Ik ben er zeker niet bang voor om dat aan te gaan. Ik heb alleen maar heel veel zin om te beginnen."

Beukema 'vergat' transfer

Dat Beukema zijn oude club nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet, bleek uit een ander interview dat hij had met ESPN. "Ik moet eerlijk zeggen: ik keek eerst naar het programma van Go Ahead. Toen dacht ik: 'oh nee, ik moet bij AZ kijken'", vertelde hij. "Ik heb ook hun eerste training op de livestream gekeken. Het is nog een beetje wennen dat ik nu met dit logo speel, maar ik moet zeggen: het zit wel heel lekker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen