Brazilië maakt favorietenrol waar in Copa door briljante Neymar

18 juni 2021, 09:23

Terwijl de Europese focus volledig op het EK ligt, wordt er ook op een ander continent een groot toernooi gespeeld. In Zuid-Amerika is momenteel de Copa America bezig en daarin heeft Brazilië zeer overtuigend de tweede groepszege geboekt (4-0). De vedette van de Brazilianen Neymar liet zien waarom hij als een van de beste spelers van de wereld wordt gezien.

De Copa America kent twee poules en de ligging van het land bepaalt in welke poule de geplaatste teams komen. Zo is er een poule met de meest Noordelijke landen en een poule met de meest Zuidelijke landen. Brazilië zit in de Noordelijke poule met Colombia, Venezuela, Ecuador en Peru. De openingswedstrijd werd al met 3-0 van Venezuela gewonnen en daar deed het tegen Peru nog een schepje bovenop.

Alex Sandro opende al na ruim tien minuten de score op aangeven van Gabriel Jesus, maar vanaf dat moment was het de grote Neymar-show. Met een legio aan geslaagde dribbels en creatieve passes, vermaakte hij het televisiepubliek én verdubbelde hij in de tweede helft de score. Vanaf de rand van de zestien schoot hij verdekt door de benen van de verdediger in de lange hoek.

Bij het derde doelpunt was hij verantwoordelijk voor de voorassist. Op aageven van Richarlison maakt Everton Ribeiro er 3-0 van en Richarlison zelf besloot de eindstand op 4-0 met een frommelgoal. Neymar tekende voor zijn 68e goal als international van Brazilië en heeft daarmee nog negen goals nodig om legende Pelé te evenaren en all-timetopscorer te worden. Toen hij daarmee werd geconfronteerd, kreeg hij een brok in zijn keel.

Lees ook: 'Nike verscheurde contract Neymar vanwege misbruikonderzoek'

"Het is voor mij heel bijzonder dat ik deel mag uitmaken van de Braziliaanse voetbalgeschiedenis. Het is altijd een droom geweest om voor Brazilië te spelen en dit shirt te mogen dragen. Dat ik ook nog eens zulke aantallen mag behalen, had ik echt niet durven dromen", vertelt Neymar tegenover de officiële kanalen van de CONMEBOL.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen