"Buitenlandse bondscoach?! Dan had je De Boer kunnen houden"

30 juni 2021, 20:00

Als het aan Aad de Mos (74) ligt, dan komt er zeker géén buitenlandse bondscoach naar het Nederlands elftal. Hoewel er bij gebrek aan beschikbare Nederlandse coaches ook veel buitenlandse namen de revue passeerden, stelt de ervaren oefenmeester dat dát het faillissement van het Nederlandse voetbal zou betekenen en bovendien Oranje helemaal niet vooruit helpt.

Dat beweert De Mos tegenover De Telegraaf, waarin hij ingaat op de stelling of de opvolger van Frank de Boer een buitenlander zou moeten zijn. "Een grove schande", zou De Mos het vinden als het werkelijkheid wordt. "Onze voetbalbond heeft een van de duurste trainingsopleidingen ter wereld en verklaart dat door te stellen dat het een hoogwaardige cursus is, wereldwijd misschien wel de beste. En dan kun je geen zelfopgeleide trainer vinden? Koekoek!", zegt hij.

Bovendien zouden de huidige problemen rondom Oranje dan helemaal niet opgelost worden. "Buitenlandse coaches als Roberto Martinez en Joachim Löw hanteren ook het 5-3-2-systeem. Dus dan houden we hetzelfde probleem en is er met het vertrek van Frank de Boer niets opgelost. Dan hadden ze hem beter kunnen laten zitten", beweert de oud-coach van onder andere Ajax, PSV en KV Mechelen.

Lees ookAlle geopperde namen voor de nieuwe bondscoach van Nederland

Volgens hem moet de nieuwe coach wedstrijden kunnen lezen en de tactiek tijdens wedstrijden kunnen aanpassen op de tegenstander. En er moet meer leiderschap komen, waardoor De Mos de optie Henk ten Cate met Ruud Gullit uitstekend zou vinden. "Het is een wet in de voetballerij dat je na een democratische coach een autoritaire trainer moet aanstellen. Frank was van de dialoog. Laat nu maar iemand de harde hand hanteren."

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen