De Ligt loopt op laatste training in Portugal liesblessure op

5 juni 2021, 13:29   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 16:28

Matthijs de Ligt komt niet in actie als het Nederlands elftal het zondag opneemt tegen Georgië. De 21-jarige centrumverdediger heeft op de afsluitende training van het trainingskamp in Portugal een liesblessure opgelopen. Uit voorzorg zal hij de laatste oefenwedstrijd richting het EK overslaan.

Over de ernst van de blessure is nog weinig bekend. "Hij had gisteren al een beetje last van zijn lies, dus hij wilde geen risico nemen. Maar ik ook niet. Het is afwachten", aldus bondscoach Frank de Boer tegenover de NOS. Het was de tweede keer in een week tijd dat De Ligt de training vroegtijdig staakte. Dat gebeurde vorige week zondag ook al. Drie dagen later kwam hij gewoon in actie tegen Schotland (2-2).

De Ligt heeft nog ruim een week de tijd om te herstellen van zijn liesklachten. Het Nederlands elftal speelt volgende week zondag zijn eerste groepswedstrijd op het EK tegen Oekraïne. Vier dagen later staat een duel met Oostenrijk op het programma. De poulefase wordt nog eens vier dagen later afgesloten met een duel met Noord-Macedonië.

In aanloop naar het EK oefent Oranje nog één keer: zondag tegen Georgië. De vriendschappelijke wedstrijd wordt in het stadion van FC Twente gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen