Optie minder: Löw heeft geen interesse in Oranje

30 juni 2021, 14:12

Joachim Löw ziet het niet zitten om aan de slag te gaan als bondscoach van het Nederlands elftal. De 61-jarige Duitser was de afgelopen vijftien jaar trainer van de Duitse nationale voetbalploeg, maar vervolgt zijn loopbaan niet bij de westerburen. Aan het verblijf bij Die Mannschaft kwam dinsdagavond een einde na de uitschakeling in de achtste finale van het EK.

De 61-jarige Löw werd direct na het ontslag van bondscoach Frank de Boer in verband gebracht met het Nederlands elftal, maar daar heeft hij geen interesse in. Löw denkt overigens zelf sowieso niet direct bij een nieuwe club aan de slag te gaan. "Het is na vijftien jaar denk ik wel even goed om vrij te zijn van alle verantwoordelijkheden. Een pauze is belangrijk voor mij. Ik heb hier zo lang gewerkt, ik ga niet direct op zoek naar iets anders", aldus Löw na afloop van de verloren wedstrijd tegen Engeland (2-0).

Löw werd in 2006 aangesteld als bondscoach van het Duitse voetbalelftal en loodste zijn ploeg naar diverse successen. Het absolute hoogtepunt van zijn verblijf was de gewonnen wereldtitel in 2014, dankzij een winnende treffer van Mario Götze. Ook maakte Löw de mindere jaren mee. Zo was op het WK in 2018 de groepsfase het eindstation.

Na het ontslag van Frank de Boer moet het Nederlands elftal voor de tweede keer in een jaar tijd op zoek naar een nieuwe trainer. Louis van Gaal lijkt vooralsnog topkandidaat om de vertrokken De Boer op te volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen