Oranje moet vrezen: 83,3% kans op poule des doods

20 juni 2021, 20:18

Het Nederlands elftal moet steeds harder gaan vrezen voor het rampscenario dat het als groepswinnaar de nummer drie uit Groep F treft. Door de zege van Zwitserland heeft de nummer drie uit Groep A vier punten, waardoor het vermoedelijk behoort tot de beste vier nummers drie. Daardoor is de kans voor Oranje gestegen tot 83,3% op de nummer drie uit Groep F.

En in Groep F spelen Duitsland, Portugal, Frankrijk en Hongarije. Hoewel laatstgenoemde een goed resultaat boekte tegen Frankrijk, is de kans sterk aanwezig dat de nummer drie een van de drie toplanden is. Volgens Sportzeloot is de kans daardoor liefst 83,3% dat Oranje de nummer drie uit Groep F tegen het Nederlands elftal speelt.

Frank de Boer wordt met zijn selectie sowieso groepswinnaar en heeft zelfs dus geen enkele invloed op de tegenstanders. Alleen als de beste vier nummers drie uit A, C, D en F komen, ontloopt Oranje Groep F. In alle andere nog mogelijke scenario's komt het rampscenario voor Nederland wel uit. Al is Hongarije uit Groep F natuurlijk ook nog mogelijk.

Lees ook: Gunstig speelschema voor Oranje: halve finale lonkt

Ook goed nieuws Oranje

Toch kwam er niet alleen maar slecht nieuws zondagavond naar buiten. De overwinning van Italië op Wales (1-0) was wél goed nieuws voor De Boer. Als de B-ploeg van de Italianen had verloren van Wales, dan was Italië namelijk in de kant van het Nederlands elftal gekomen en mogelijk de tegenstander in de kwartfinale. Omdat Italië groepswinnaar is geworden, kan Oranje die pas in de finale treffen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen