Slecht nieuws Oranje: cijfers weinig hoopgevend voor EK-winst

9 juni 2021, 08:59

Als we de statistieken moeten geloven, dan gaat het Nederlands elftal zeker niet de winnaar van het EK voetbal worden deze zomer. Uit een uitgebreid onderzoek met talloze verschillende data komt Frankrijk als winnaar uit de bus, Oranje komt daarin niet eens uit in de top-vijf. De Europese journalisten kwamen overigens tot dezelfde conclusies. 

Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek dat universiteiten van Innsbruck, Gent, Dortmund, München en Molde gezamenlijk deden. Er werd gekeken naar inwonersaantal, de recente prestaties van de spelers en de landenteams in de laatste acht jaar en nog vele andere zaken. Frankrijk rolde met een winkans van bijna 15% uit de bus, gevolgd door Engeland (13,5 procent) en Spanje (12,3 procent).

Het Nederlands elftal (6,1%) staat beduidend lager en moet ook Portugal, Duitsland (beide 10,1 procent), België (8,3) en Italië (7,9) boven zich dulden in die ranglijst. Er is één land dat volgens de statistieken beter thuis kan blijven: Hongarije heeft een afgeronde kans van nul procent op de EK-zege. Dat is met een poule met Frankrijk, Duitsland en Portugal overigens niet heel verrassend.

Lees ookEK-Glazen Bol: Oranje vooralsnog dramatisch

Journalisten ook niet hoopvol voor Oranje

Niet alleen de berekeningen van de universiteit werden maandag gepubliceerd. Ook uit een onderzoek, gehouden onder journalisten uit diverse landen, wordt Nederland eveneens niet gezien als kanshebber. Van de Nederlandse journalisten liet niemand Oranje het EK winnen, wel werd Frenkie de Jong eenmaal gekozen tot beste speler van het toernooi, zo blijkt uit de samengevoegde cijfers van RunRepeat.

Frankrijk wordt door 56% van de journalisten in Europa aangewezen als winnaar, gevolgd door Engeland, België, Portugal en Italië. Het Nederlands elftal en bijvoorbeeld ook Spanje komen niet in dat lijstje voor. Voor de positie van nummer twee scoren ook Denemarken (het land waarvan men denkt dat gaat verrassen) en Wales bijvoorbeeld hoger dan het elftal van Frank de Boer. 42% van de ondervraagden denkt dat Duitsland het meest onder hun kunnen gaat presteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen