'Veel belangstelling voor Onana, Arsenal moet snel handelen'

15 juni 2021, 16:23   Bijgewerkt: 15 juni 2021, 16:44
Foto: © ProShots

Het is zeer waarschijnlijk dat Andre Onana deze zomer vertrekt bij Ajax. De doelman stond al in de belangstelling van Arsenal, maar naar verluidt zijn er nog flink wat meer clubs die hem aan zouden willen trekken. Het feit dat zijn dopingschorsing door het internationaal sporttribunaal CAS werd teruggebracht tot negen maanden, betekende goed nieuws voor Ajax.

Het Engelse Goal schreef namelijk dat de belangstelling hierdoor flink is toegenomen. Volgens het medium wekt hij de interesse van clubs 'uit heel Europa'. Iets concreter werd gesproken over een club die afgelopen seizoen in de top acht van de Premier League is geëindigd en enkele Franse ploegen.

Lees ook: Internationaal sporttribunaal CAS verkort schorsing André Onana

Het betekent extra concurrentie voor Arsenal, dat al langer probeerde de doelman binnen te halen. De club moet daardoor snel handelen, wat wel eens een probleem kan worden. Onana moet bij Arsenal namelijk Bernd Leno opvolgen indien hij vertrekt, maar over zijn toekomst lijkt door deelname aan het EK voorlopig nog geen duidelijkheid te komen. Omdat Onana graag als eerste keeper aan de slag wil, achtte Goal de kans klein dat hij zou komen, zolang Leno er nog zit. Arsenal heeft bovendien nog geen officieel bod uitgebracht. 

Voor Ajax is een verkoop van Onana de enige overgebleven optie, nadat onderhandelingen over een verlenging van zijn contract eerder stuk liepen. De doelman ligt nog vast tot de zomer van 2022 en zou als hij nu niet vertrekt dus gratis de deur uitlopen. Om dat te voorkomen hoopt Ajax nog deze zomer een transfersom voor hem te vangen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen