Neymar hoopt op weerzien met Messi na bereiken finale

6 juli 2021, 08:34

Brazilië heeft zich verzekerd van een plek in de eindstrijd van de Copa América. De Brazilianen waren in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) met 1-0 te sterk voor Peru. In de finale lonkt een ontmoeting met eeuwige rivaal Argentinië, dat nog wel Colombia opzij moet zien te zetten.

Net als in de kwartfinale tegen Chili (1-0) groeide Lucas Paquetá tegen Peru uit tot matchwinner. De spelmaker van het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz maakte na 35 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. De goal kwam voor een groot deel op het conto van Neymar, die Alexander Callens knap uitspeelde en Paquetá vervolgens bediende.

Brazilië slaagde er na het openingsdoelpunt niet in om door te drukken. Neymar en Richarlison waren tot twee keer toe dicht bij de 2-0, maar kregen de bal niet langs Pedro Gallese. Aan de andere kant stichtten de Peruvianen weinig gevaar. Ederson hoefde zich in de tweede helft slechts één keer echt te strekken, op een poging van Gianluca Lapadula.

Wint Argentinië komende nacht van Colombia, dan staat zaterdag in de finale van de Copa América de Zuid-Amerikaanse klassieker op het programma. Neymar hoopt in de eindstrijd zijn voormalig FC Barcelona-maatje Lionel Messi te treffen. "Ik ben voor Argentinië', gaf hij in een interview na afloop van de zege op Peru aan. "Ik heb vrienden bij de Argentijnse ploeg en in de finale zal Brazilië winnen", besloot hij met een glimlach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen