Enorme eer: Kuipers definitief aangesteld voor EK-finale

8 juli 2021, 17:25

Björn Kuipers is definitief aangesteld als scheidsrechter tijdens de EK-finale tussen Italië en Engeland. Het leek er al enige tijd op dat hij de wedstrijd onder zijn hoede zou krijgen, maar donderdagmiddag werd dat ook officieel bevestigd door de UEFA. Hij wordt de eerste Nederlander ooit die de finale van een eindtoernooi mag fluiten. 

Al enige tijd werd gespeculeerd dat Kuipers de finale zou krijgen, in eerste instantie door Turkse media. Dit omdat de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir ondanks een goed toernooi naar huis werd gestuurd en Felix Brych en Danny Makkelie de halve finales onder hun hoede kregen. Inmiddels is het nieuws dus ook bevestigd: op de website van de UEFA staat Kuipers als scheidsrechter vermeld bij het finale-affiche. 

Voor Kuipers is het een schitterende einde van zijn internationale carrière, waar hij eerder al aangaf dat het EK zijn laatste kunstje zou zijn. Met zijn assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, die dus ook tijdens de finale actief zullen zijn, floot hij eerder de EK's van 2012 en 2016 en de WK's van 2014 en 2018. Dit toernooi had het drietal al de leiding over Denemarken - België (1-2), Slowakije - Spanje (0-5) en Tsjechië - Denemarken (1-2).

Met de zege van Engeland op Denemarken (2-1 na verlenging) is het finale-affiche sinds woensdagavond bekend. De Engelsen nemen het op tegen Italië, dat een dag eerder Spanje na penalty's uitschakelde. De Italianen maken daarmee kans op de tweede EK-titel in de historie, nadat het de eerste in 1968 won. Engeland werd nog nooit Europees kampioen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen