Enrique looft foutloze Pedri: "Dat deed zelfs Iniesta niet"

7 juli 2021, 08:25

Luis Enrique is zeer te spreken over het spel van middenvelder Pedri tijdens het EK. De Spanjaarden werden dinsdagavond door Italië na strafschoppen naar huis gestuurd, maar Enrique sprak na afloop vooral over de achttienjarige speler van FC Barcelona. De bondscoach maakte zelfs een vergelijking met Andrés Iniesta.

Pedri speelde tegen de Italianen pas zijn tiende interland en hield er een bijzondere statistiek op na. In de reguliere speeltijd was de talentvolle middenvelder namelijk helemaal foutloos. Al zijn passes kwamen aan bij een ploeggenoot. Pas in de verlenging liet de een menselijk trekje zien en verloor hij de bal. Enrique zag zijn groeibriljant geweldig spelen in Londen.

"Ik heb nog nooit aan achttienjarige zo zien spelen op een eindtoernooi", sprak Enrique na de verloren wedstrijd. "Zelfs Don Andrés Iniesta deed dat niet. Het is ongekend, we moeten goed voor hem zorgen. Ik heb zoiets nog nooit gezien. Het is iets dat alle logica te boven gaat. We moeten leren hoe te winnen en verliezen. Daarom wil ik Italië feliciteren met de winst."

De Spanjaarden hadden de finale van het EK dinsdagavond voor het grijpen. De manschappen van Enrique moesten voor de derde keer op rij een verlenging afwerken, maar bleken een stuk fitter dan de Italianen. In de strafschoppenserie waren missers van Dani Olmo en Álvaro Morata fataal voor de drievoudig Europees kampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen