Kuipers krijgt leiding over finale, ook fraai affiche voor Makkelie

4 juli 2021, 20:21   Bijgewerkt: 4 juli 2021, 20:42

Het heeft er alle schijn van dat Björn Kuipers volgende week zondag de EK-finale leidt op Wembley. Ook Danny Makkelie komt dit toernooi nog in actie. Hij fluit woensdag de halve finale tussen Engeland en Denemarken. De aanstellingen zijn door diverse media bevestigd.

Turkse media meldden zondag al dat Kuipers de finale op Wembley toebedeelt krijgt. Die berichtgeving heeft het Algemeen Dagblad bevestigd gekregen van bronnen. Bij De Oranjezomer deelde Hélène Hendriks dezelfde informatie en ook collega scheidsrechter Bas Nijhuis maakte de aanstellingen wereldkundig. De UEFA heeft de aanstellingen nog niet officieel naar buiten gebracht. Die worden morgen verwacht aangezien dinsdag de halve finale tussen Italië en Spanje op het programma staat.

Lees meer: 'Kuipers fluit finale EK

De aanstelling van Kuipers zou een unicum zijn, want nooit eerder floot een Nederlander een finale op een eindtoernooi. De 48-jarige scheidsrechter leidde in het verleden wel de finales van de Europa League (2013), Champions League (2014) en de Confederations Cup (2013). Gedurende dit EK had Kuipers de leiding over Denemarken - België, Slowakije - Spanje en Tsjechië - Denemarken.

Ook Makkelie ziet zijn goede optredens bekroond worden met een fraai affiche. Hij krijgt de halve finale tussen Engeland en Denemarken.  Makkelie floot eerder Turkije - Italië, Finland - Rusland en Engeland - Duitsland. De halve finale tussen Italië en Spanje is in handen van de Duitser Felix Brych.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen