Van Bommel: "De beste trainer worden, dat is mijn streven"

8 juli 2021, 08:50

Zijn trainerscarrière liep na het ontslag bij PSV een deukje op, maar Mark van Bommel is vastberaden om de absolute top te bereiken. De 44-jarige Limburger blijft onverminderd ambitieus en steekt zijn plannen niet onder stoelen of banken. "De beste trainer worden, dat is mijn streven", is Van Bommel duidelijk.

"Ik denk dat ik zelf de voorwaarden kan scheppen om het te worden, al blijf je ook afhankelijk van de kwaliteiten van je spelers, momenten in een wedstrijd en van bepaalde details", zegt Van Bommel in een interview met Voetbal International.

In de periode na het ontslag bij PSV nam Van Bommel de tijd om veel mensen te spraken. "Ik ben naar Basel gevlogen, waar ik vijf uur met Ottmar Hitzfeld heb zitten praten. Ik heb met Jupp Heynckes, zijn assistent Peter Hermann, Willem van Hanegem, Ronald de Boer, Dick Advocaat, Bert (van Marwijk, red.) natuurlijk en vele anderen gesproken", vertelt hij.

Die gesprekken waren voor Van Bommel een bevestiging. "Het was voor hen heel herkenbaar. Je wordt altijd een keer ontslagen, er is altijd wel stress en eigenlijk is er rondom een team en een club altijd wel onrust. Ook als je daar zelf goed zit en wedstrijden wint. Daar moet je je ook niet van door de wijs laten brengen, maar altijd hetzelfde blijven doen. Wat zij mij vertelden, voelde als een bevestiging dat ik met de spelers goed heb gewerkt. Dat je vasthoudt aan je manier van werken en spelen, en die niet verandert als het een beetje lastig wordt."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen