"Voor Kuipers en Makkelie prettig dat Oranje door het ijs zakte"

6 juli 2021, 15:23

Het is nog niet officieel bekendgemaakt door de UEFA, maar Björn Kuipers wordt zondag de eerste Nederlandse scheidsrechter die de finale van een groot landentoernooi fluit. Bovendien heeft Danny Makkelie woensdagavond de leiding over de halve finale tussen Engeland en Denemarken. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is trots op de prestaties van de Nederlandse arbiters.

"De aanstelling van Danny voor de halve finale is fantastisch. Het is een mooie beloning voor het goede toernooi dat hij gefloten heeft. Ik wil niet vooruit lopen op een aanstelling van Björn voor de finale, maar het feit alleen al dat Danny én Björn bij het selecte gezelschap scheidsrechters zit, dat nu nog in het toernooi zit, laat zien dat de UEFA veel vertrouwen heeft in hen", reageert Van Egmond tegenover De Telegraaf.

Voormalig scheidsrechter Mario van der Ende, die zelf op drie toernooien actief was, vindt het een felicitatie waard dat de Nederlandse scheidsrechters het zo ver hebben geschopt. "Ik heb van meet af aan gezegd, dat ze in de kopgroep zitten. Links en rechts viel er wel wat op aan te merken, maar over de hele linie bezien hebben ze een goed toernooi gefloten", zegt hij.

Kuipers en Makkelie hebben wel wat geluk gehad, zegt Van der Ende. "Het is voor Kuipers en Makkelie natuurlijk prettig geweest, dat Nederland door het ijs is gezakt.  Je ziet dat enkele concurrenten zijn afgevallen, doordat ze uit een land komen, dat nog in het toernooi zit. Wat dat betreft leven ze bij de UEFA nog in het stenen tijdperk", aldus Van der Ende.

De voormalig scheidsrechter zag Kuipers en Makkelie gedurende het EK wel wat foutjes maken, al benadrukt dat het ondoenlijk is om foutloos te fluiten. "Kuipers zag bij Spanje-Slowakije in eerste instantie een honderd procent strafschop over het hoofd en floot zelfs voor een overtreding van de Spanjaard. Daarbij werd hij gered door de VAR, zodat hij de kans kreeg om de beslissing om te draaien. Een minder moment van Makkelie vond ik dat hij bij Engeland-Duitsland een rodekaartwaardige overtreding van Kalvin Phillips met geel afdeed. Maar over het geheel bekeken hebben Kuipers en Makkelie tot nu toe een goed toernooi afgewerkt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen