Blamage debutant Van Hooijdonk en Bologna tegen Serie B-club

16 augustus 2021, 20:22

Sydney van Hooijdonk zal met een dubbel gevoel terugblikken op zijn officiële debuut als speler van Bologna. De van NAC Breda overgekomen spits maakte in de Coppa Italia tegen Ternana zijn eerste minuten als invaller, maar ging in een doelpuntrijk duel onderuit. Het werd 4-5.

Van Hooijdonk kwam in de 85ste minuut binnen de lijnen voor mede-nieuwkomer Marko Arnautovic, die zijn rentree in Italië opluisterde met de 2-5. Na 54 minuten spelen stond het kleine Ternana, dat eind vorig seizoen promoveerde naar de Serie B, met 1-5 voor. Dankzij een treffer van Arnautovic en aansluitingstreffers van Riccardo Orsolini en Roberto Soriano kwam Bologna nog terug in de wedstrijd, maar een gelijkmaker bleef uit.

Bij Bologna verscheen Jerdy Schouten zoals gewoonlijk aan de aftrap, terwijl Mitchell Dijks en Stefano Denswil ontbraken. Van Hooijdonk begon op de reservebank, maar werd vijf minuten voor tijd ingebracht als stormram. Het mocht niet baten: Bologna werd beschamend uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Van Hooijdonk koos deze zomer voor een transfervrij vertrek naar Bologna, nadat hij geen overeenstemming bereikte over een nieuw contract bij NAC Breda. De spits was weliswaar clubtopscorer, maar een vaste basisplaats kreeg hij niet.