'FC Utrecht dreigt Kerk in laatste week kwijt te raken'

27 augustus 2021, 08:08

FC Utrecht moet in de slotweek van de transfermarkt serieus vrezen voor het vertrek van aanvaller Gyrano Kerk (25). Al jarenlang wordt hij gelinkt aan een vertrek uit de Domstad, maar ditmaal lijkt het dan toch zo ver te komen. Vanuit het buitenland wordt er namelijk volop aan hem getrokken.

Vanuit de koker van De Telegraaf worden Stade Brest, Lokomotiv Moskou en Hellas Verona genoemd als clubs die serieus zouden azen op Kerk. Dat zou zijn bevestigd door bronnen binnen FC Utrecht, terwijl ook Anderlecht op de achtergrond nog hoopt op een deal met Kerk. Mede door de uitschakeling in de Conference League tegen Vitesse heeft de Belgische club echter niet de financiële middelen om de transferstrijd te winnen.

Vorig seizoen leek Kerk ook lang te verkassen, maar kwam de deal ondanks interesse van onder anderen Hellas Verona, Cagliari en Leeds United niet rond. FC Utrecht wil een flink bedrag hebben voor de buitenspeler en zal hem ditmaal ook niet voor een appel en ei laten gaan. Wel heeft de club deze window nog geen grote uitgaande transfer gemaakt, wat het wel interessanter kan maken om Kerk zijn transfer te gunnen. 

Lees ook'FC Utrecht moet twee sterkhouders van de hand doen'

De voetballer die doorbrak in Utrecht heeft nog een contract tot en met 2023, waardoor een transfer in deze zomer vermoedelijk meer oplevert dan nóg een jaar wachten. Dan lonkt er met een transfervrij vertrek een jaar later opeens een situatie waarbij hij voor een klein bedrag op te pikken. Hoeveel er op tafel moet komen om Kerk binnen te halen, is niet bekend.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen