Memphis nog niet ingeschreven; Barça praat nu met 'kapiteins'

13 augustus 2021, 10:39

De tijd begint te dringen voor FC Barcelona. Nog altijd zijn de nieuwe aanwinsten niet ingeschreven voor de Spaanse competitie. De salarislasten moeten op zeer korte termijn worden verlaagd, anders zijn onder meer Memphis Depay en Eric García zondag niet speelgerechtigd tegen Real Sociedad.

Het liefst wil Barcelona afscheid nemen van enkele overbodige grootverdieners, zoals Miralem Pjanic en Samuel Umtiti. De kans dat zij voor het weekend vertrekken, is echter klein. Dus probeert Barça ook op andere manieren op de salarispost te bezuinigen. Daarbij doet de club volgens Mundo Deportivo een beroep op 'De Drie Kapiteins': Gerard Piqué, Sergio Busquets en Jordi Alba.

Barcelona onderhandelt met de spelers over onder meer uitstel van salarisbetaling. De onderhandelingen met Busquets zouden niet zo voorspoedig verlopen als gehoopt. De middenvelder heeft al meerdere keren een loonoffer gebracht en kreeg vorig seizoen hetzelfde verzoek. Piqué zou begrip hebben voor de situatie en akkoord zijn, al moet alles nog wel worden geformaliseerd. Hoe de onderhandelingen met Alba verlopen, is niet bekend.

Hoewel het twee dagen voor de competitiestart nog altijd wachten is op groen licht, is men in Barcelona voorzichtig positief dat Ronald Koeman zondag tegen Real Sociedad over al zijn (fitte) spelers kan beschikken. Sergio Agüero kan op een later moment worden ingeschreven, daar de Argentijnse aanwinst vanwege een blessure nog niet inzetbaar is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen