Bondscoach Marokko haalt keihard uit naar Ziyech en Mazraoui

30 september 2021, 16:12
Bondscoach Marokko haalt keihard uit naar Ziyech en Mazraoui

Vahid Halilhodzic, de bondscoach van de nationale ploeg van Marokko, heeft uitgelegd waarom hij Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui niet heeft geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Guinea-Bissau (6 en 9 oktober) en Guinea (12 oktober).  Volgens de keuzeheer hebben de spelers van Chelsea en Ajax duidelijk bepaalde grenzen overschreden.

Het botert al langere tijd niet tussen Halilhodzic en het duo Ziyech-Mazraoui. De bondscoach liet de spelers de voorbije interlandperiode ook al links liggen. "Het gaat niet om één geval van ongedisciplineerd gedrag. We hebben geprobeerd om met Ziyech te praten, maar het gaat maar door. Op een bepaald moment moet je ergens een grens trekken. Het is triest, een puinhoop, maar ook een schande", aldus Halilhodzic donderdag tijdens een persmoment.

Mazraoui heeft het ook verbruid bij Halilhodzic. "Het is onacceptabel dat een speler niet traint of weigert een wedstrijd te spelen. Mazraoui weigerde in actie te komen terwijl de medische staf dat wel verantwoord achtte", vervolgt Halilhodzic, die de afwezigheid van Mazraoui goed kan opvangen. "Mazraoui is een goede speler, maar ik heb een fenomeen tot mijn beschikking genaamd Achraf Hakimi."

De kans lijkt klein dat Ziyech en Mazraoui onder Halilhodzic nog in actie zullen komen voor de nationale ploeg van Marokko. Ziyech haalde onlangs op Instagram uit naar de bondscoach. 'De volgende keer dat je praat, spreek dan de waarheid', schreef de speler van Chelsea toen hij vanwege 'een gebrek aan discipline' niet werd geselecteerd. Mazraoui liet zich onlangs bij ESPN ook [a,http://ziyech,_blank,uit over de situatie]. "De bondscoach wil ons liever niet hebben. Dan ben ik daar niet moeilijk in: graag of niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen