Groningen in degradatiezone: "Wel eens gekker meegemaakt"

30 september 2021, 15:35

Danny Buijs hoopt de degradatiezone zo snel mogelijk te verlaten met FC Groningen. De oefenmeester pakte pas vijf punten met zijn ploeg en treft vrijdagavond (20.00 uur) het in vorm verkerende FC Twente. Dat wordt allesbehalve een gemakkelijk potje voor Groningen.

"Twente doet eigenlijk hetzelfde als vorig jaar", stelde Buijs via de clubkanalen van Groningen. "Ze hebben een hoop andere spelers. Er zijn veel ervaren jongens zoals Unnerstall, Pröpper, Brama en Van Wolfswinkel. Daar omheen staan jonge spelers. Ze hebben al vier keer op rij gewonnen en dat was niet tegen de minste ploegen. Het is een ploeg met wisselende gezichten. Het ene moment zetten ze agressief druk en het andere moment spelen ze juist vanuit de omschakeling."

Buijs weet dat er snel punten nodig zijn voor zijn ploeg. "We staan nu op een plek waar je aan het einde van de rit niet wil staan. Ik heb het wel eens gekker meegemaakt bij FC Groningen. We stonden na tien wedstrijden stijf onderaan en haalden aan het einde de play-offs. We spelen nu met een jong team en de spelers moeten vlieguren maken. De steun van het publiek is daarin enorm belangrijk."

Vrijdagavond trappen Groningen en Twente om 20.00 uur af in de Euroborg. Terwijl Groningen dus de nummer zeventien van de ranglijst is, staat Twente er keurig voor. De ploeg van trainer Ron Jans heeft al acht punten meer dan de tegenstander en is terug te vinden op plek zes. Het verschil met nummer twee Willem II bedraagt slechts drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen