WK ver weg voor Van 't Schip ondanks goal Douvikas

5 september 2021, 22:43

Hoewel de situatie van John van 't Schip met Griekenland niet heel erg rooskleurig was in de WK-kwalificatie, leek het er toch lang op dat het drie belangrijke punten bij kon schrijven. In een onderling duel met Kosovo was kersvers Utrechter Anastasios Douvikas namelijk de grote man tot aan de blessuretijd. Hij maakte kort voor rust namelijk de 0-1 en dacht daarmee matchwinner te worden, maar in de tweede minuut van de blessuretijd maakte Vadat Muriqi er 1-1 van.

Van 't Schip koos voor enkele (oude) bekenden in de basis. Zo stond niet alleen Douvikas in de aanval, maar ook AZ'er Vangelis Pavlidis. Op de linksbackpositie was er een plek voor oud-Willem II'er en huidig Liverpool-speler Kostantinos Tsimikas. Pantelis Hatzidiakos (AZ) en Marios Vrousai (oud-Willem II) zaten op de bank bij Griekenland.

Aan de overkant bij Kosovo stond eveneens een aantal (oud-)Eredivisiespelers op het veld. Milot Rashica (ex-Vitesse) en Ibrahim Dresevic (Heerenveen) deden ook mee. Door het doelpunt van Douvikas ziet Griekenland en de late tegentreffer blijft de ploeg op drie punten uit drie wedstrijden staan. Daarmee staat het onder koploper Spanje, Zweden en Kosovo. Een WK-ticket is momenteel dus erg ver weg voor Van 't Schip en zijn mannen. 

Spanje revancheert zich voor flater

Spanje heeft op zijn beurt een uitstekend antwoord gegeven op het modderfiguur dat het sloeg donderdag tegen Zweden. Het verloor met 2-1 en was voor het doel allesbehalve scherp. Tegen Georgië werd met 4-0 gewonnen door doelpunten van José Gaya, Carlos Soler, Ferran Torres en Pablo Sarabia. Spanje staat weliswaar bovenaan in de poule, maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan Zweden, waardoor dat landen de Spanjaarden nog in kan halen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen