Verkeerde keuze Ajax? Traoré topscorer van Oekraïne

11 september 2021, 23:10   Bijgewerkt: 11 september 2021, 23:21

Ajax heeft er mogelijk niet goed aan gedaan om Lassina Traoré naar Oekraïne te verkassen. De spits uit Burkina Faso is namelijk bijzonder goed op dreef in zijn eerste weken als speler van Shakhtar Donetsk. Tegen SK Dnipro tekende de aanvalsleider alweer voor zijn zesde treffer sinds zijn vertrek uit Amsterdam.

Vijf goals daarvan maakte de spits in de competitie, waardoor hij nu gedeeld topscorer is van de Oekraïnse competitie. Als invaller bepaalde de spits de eindstand tegen Dnipro op 2-0. Daarmee is hij nu al drie wedstrijden op rij trefzeker. Komende woensdag hoopt Shakhtar ook op zijn treffers: de topclub opent het Champions League-seizoen tegen Sheriff Tiraspol.

Ajax liet de twintigjarige aanvaller deze zomer voor tien miljoen euro vertrekken naar Shakhtar. De veertienvoudig international was bij Ajax op het tweede plan beland na de komst van Sébastien Haller. Afgelopen seizoen stond Traoré nog regelmatig op het basisformulier. Tijdens de recordzege tegen VVV-Venlo (0-13) sloeg Traoré vijf keer toe.

Ajax nam deze zomer eveneens afscheid van Brian Brobbey, die voor een avontuur bij RB Leipzig koos. Coach Erik ten Hag heeft in Danilo een nieuwe back-up voor Haller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen