Spaanse kranten lopen warm voor 'El Classico van nieuw tijdperk'

24 oktober 2021, 10:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

El Classico, jarenlang de wedstrijd tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. De Portugees is al een tijdje weg uit Spanje en inmiddels is ook de gouden Barcelona-periode van Messi verleden tijd. Nieuwe sterren moeten opstaan, zo stellen de Spaanse kranten in aanloop naar de kraker.

Marca blikt vooruit met de kop 'De Clásico van een nieuw tijdperk'. 'De eerste clash tussen Barcelona en Real Madrid zonder Messi en Ramos. Deze wedstrijd is de kans voor beide teams om de opkomende jonge sterren te laten zien', schrijft de grootste sportkrant van Spanje, waar de aandacht vooral uitgaat naar aanvallers Ansu Fati en Vinicius Júnior .

AS stelt dat vooral Ronald Koeman moet hopen dat de talenten zich laten zien. Real Madrid heeft namelijk nog behoorlijk wat ervaring op het veld staan. 'Het middenvelder Modric, Casemiro en Kroos uit de gloriejaren werkt nog uitstekend. Daarnaast heeft de ploeg Benzema, die ongeëvenaard is nu Messi is vertrokken uit La Liga. Hij spot met de voetbalwetten: hij wordt elk jaar beter en beter na zijn dertigste verjaardag.'

El Mundo Deportivo stelt dat Koeman en zijn mannen een geweldige slag kunnen slaan. 'Mocht Barcelona winnen, dan is de permanente twijfel rond de trainer weer even weg. Het is een uitstekende kans om de bezorgdheid rondom de club weg te nemen.' De Nederlander kan in elk geval rekenen op de steun van het Catalaanse medium SPORT. Die krant komt met een duidelijke boodschap: 'Força Barça'.

Barcelona kan de overwinning goed gebruiken. Real Madrid heeft na acht wedstrijden zeventien punten, waar Koeman en zijn spelers na acht duels twee punten minder hebben. Bij een overwinning gaat de ploeg dus over de Madrileense grootmacht heen. Het zou een welkome opsteker zijn voor de trainer, Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis Depay. De Catalanen hebben tot dusver behoorlijk wat kritiek gehad, maar in de competitie is er dus nog genoeg kans om de aansluiting met de top te vinden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen