Buijs zoekt compromis met Ngonge: "Moeilijk om mee te werken"

27 november 2021, 19:01

Cyril Ngonge keert vanavond (zaterdag) terug in de basiself van FC Groningen. Trainer Danny Buijs verwees hem een week eerder naar de bank, omdat hij niet tevreden was over de instelling van de clubtopscorer. Hij mag zich nu opmaken voor een nieuwe kans, maar dat betekent niet dat het geschil volledig achter de rug is.

"Het is niet zo dat iemand de volgende dag iets anders laat zien en het dan gelijk goed is", reageerde Buijs voor de camera van ESPN. "Het gaat over een langere periode. Je moet spelers alleen ook de kans geven." Dat Ngonge die kans vanavond tegen Fortuna Sittard weer krijgt, zal er overigens ook mee te maken hebben dat de ploeg met Tomas Suslov (geschorst) en Michael de Leeuw (geblesseerd) al twee sterkhouders mist.

Buijs legde uit dat de kous daarmee niet direct af is. "Het is een fantastische jongen om mee te werken, maar soms ook - dat moet ik eerlijk zeggen - voor mij een heel moeilijke jongen om mee te werken. Misschien ook voor anderen. De karakters liggen heel erg uiteen", legde hij zijn bezwaar uit.

"Dat is ook het leuke aan voetbal: je hebt heel veel verschillende mensen en met elkaar moet je een team zijn. Ik kan niet van hem verwachten dat hij volledig wordt zoals ik het wil, dus ik moet soms ook wat water bij de wijn doen. Tegelijkertijd moet hij ook beseffen dat voetbal een teamsport is en dat hij soms ook wat water bij de wijn moet doen. Daar hebben we het met hem over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen