Gehavende Leeuwinnen vrijdag niet in actie tegen Tsjechië

26 november 2021, 20:51
Gehavende Leeuwinnen vrijdag niet in actie tegen Tsjechië

De Nederlandse Leeuwinnen komen vrijdagavond niet meer in actie. De ploeg van bondscoach Mark Parsons zou het opnemen tegen de dames van Tsjechië, maar door de hevige sneeuwval in Ostrava is besloten om niet in actie te komen. Het duel staat nu voor zaterdagmiddag om 12.00 gepland.

Dat heeft de KNVB vrijdag gecommuniceerd over de wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus. Het gehele veld werd weliswaar leeggeschoven, maar terwijl dat gebeurde, daalde er alweer een nieuwe lading witte vlokken op de grasmat. Daardoor besloot de Poolse scheidsrechter Ewa Augustyn het duel definitief te staken.

De Leeuwinnen missen behoorlijk wat spelers in de huidige selectie, waardoor onder anderen Lineth Beerensteyn en Kerstin Casparij aan de aftrap zouden verschijnen. Als er niets geks gebeurt, zal bondscoach Parsons morgenmiddag voor dezelfde namen kiezen tegen Tsjechië, tegen wie hij ook debuteerde namens de Nederlandse Leeuwinnen.

Lees ookGeen Groenen

Oranje gaat momenteel aan de leiding in groep C met tien punten uit vier wedstrijden. Lieke Martens (FC Barcelona), Jackie Groenen (Manchester United), Aniek Nouwen (Chelsea) en Sisca Folkertsma (Girondins de Bordeaux) zijn er allemaal niet bij op Tsjechische bodem.

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen