Leeuwinnen poetsen pas in minuut 93 doelpunt zusje Necid weg

27 november 2021, 13:59
Foto: © ProShots

De Oranjevrouwen hebben zaterdagmiddag ternauwernood een nederlaag in de WK-kwalificatie weten te voorkomen. In en tegen Tsjechië groeide Stefanie van der Gragt in blessuretijd uit tot reddende engel.

Eigenlijk had de wedstrijd tussen Tsjechische en Nederlandse vrouwen vrijdagavond gespeeld moeten worden. Een uur voor aanvang werd de ontmoeting echter afgelast omdat het veld in Ostrava vanwege hevige sneeuwval onbespeelbaar bleek. Een halve dag later was de grasmat weer sneeuwvrij en kon het kwalificatieduel alsnog worden afgewerkt.

De Leeuwinnen waren gewaarschuwd, want ruim twee maanden geleden werd er in Groningen gelijkgespeeld tegen Tsjechië (1-1). Vivianne Miedema wendde toen zelfs ternauwernood een nederlaag af. Ook in Ostrava toonde Tsjechië zich een taaie tegenstander. En net als in september namen de Tsjechen brutaal de leiding tegen de regerend Europees kampioen.

In de tiende minuut opende Katerina Svitkova op spectaculaire wijze de score. Ze kreeg met wat toeval de bal voor haar voeten, beproefde haar geluk en schoot vanaf een meter of 25 raak in de verre kruising. Een prachtig doelpunt, al liet keepster Sari van Veenendaal zich ook wel verrassen. In het vervolg van de eerste helft lukte het de Leeuwinnen niet om de schade te herstellen.

Daniëlle van de Donk zorgde meteen na rust alsnog voor de gelijkmaker. De middenveldster prikte van dichtbij binnen nadat Jill Roord de paal had geraakt. Waar werd verwacht dat Oranje zou doordrukken, kwam Tsjechië na een uur wederom op voorsprong. Ditmaal sloeg Simona Necidova toe. Het zusje van Tomas Necid (voormalig speler PEC Zwolle en ADO Den Haag) ramde de bal in de rebound langs Van Veenendaal.

Hoewel Oranje na de 2-1 meerdere mogelijkheden kreeg om op gelijke hoogte te komen, leek de 2-2 niet meer te vallen. Diep in blessuretijd viel het bevrijdende doelpunt alsnog. Van der Gragt bezorgde de Leeuwinnen een zwaarbevochten punt. Oranje heeft dankzij het gelijkspel rechtstreekse plaatsing voor het WK nog altijd in eigen hand, al staat IJsland in verliespunten nu wel bovenaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Meer over:

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen