'Gouden' Lieke Martens wint prachtige individuele prijs

22 november 2021, 14:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lieke Martens is de winnares van de Golden Woman-award. De 28-jarige speelster van FC Barcelona zal de prestigieuze prijs op 13 december tijdens het Tuttosport-gala in ontvangst nemen. Robert Lewandowski is de winnaar bij de mannen.

Martens heeft een uitstekend jaar achter de rug waarin ze met FC Barcelona de Spaanse titel en de Champions League won. In de finale van het toernooi tegen Chelsea (0-4) was ze de absolute uitblinker. Met negen doelpunten in twaalf officiële wedstrijden is ze het huidige seizoen ook uitstekend begonnen, al is ze vanwege handblessure op dit moment wel uit de roulatie.

Mogelijk kan Martens binnenkort nog een individuele prijs bijschrijven. De Oranje-speelster is door het Franse tijdschrift France Football namelijk genomineerd voor de Gouden Bal. Ook Vivianne Miedema (Arsenal) is kanshebber. In totaal hebben twintig speelsters de shortlist gehaald. Volgende week maandag 29 november wordt de winnares bekendgemaakt.

De meest bekende prijs die Tuttosport jaarlijks uitreikt, de Golden Boy-award, werd maandag gewonnen door Pedri. De speler van FC Barcelona trad daarmee in de voetsporen van onder meer Lionel Messi en Kylian Mbappé.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen