Van der Vaart twijfelt en grapt: "Ik vind het een kutopleiding"

15 november 2021, 09:27

Rafael van der Vaart bezint zich op zijn toekomst in het voetbal. De voormalig middenvelder proeft bij Esbjerg fB aan het trainersvak en dat smaakt naar meer. Aan tafel bij NOS Studio Voetbal geeft de 38-jarige Van der Vaart toe dat het 'begint te kriebelen', al weet hij nog niet of hij de trainersopleiding van de KNVB wil volgen.

Van der Vaart is sinds deze zomer assistent-trainer bij het Deense Esbjerg. Dat bevalt hem goed. "Ik vind het veel leuker dan gedacht, maar ik vind het een kutopleiding. Die rollende ballen…", refereert hij lachend aan de opmerking die Wesley Sneijder maakte toen hij onlangs bekendmaakte te zijn gestopt met de trainersopleiding.

Dat een oud-topvoetballer niet per se een goede trainer maakt, beseft Sneijder terdege. "Je ziet het met Van Bommel, er komt zoveel bij kijken. Dat weet ik dondersgoed. Het is niet zo dat ik denk: ik kon redelijk voetballen, ik ga het even allemaal vertellen. Je loopt tegen zoveel dingen aan waar je als speler helemaal geen weet van hebt."

Van der Vaart begrijpt dat de trainersopleiding Sneijder niet helemaal beviel. "Kijk, we hebben allemaal niet zo heel lang op school gezeten. Dat houdt ons wel tegen met de theorie en al dat gebeuren. Het is heel veel werk. We zijn gaan voetballen om niet te werken", lacht hij. "Je moet niet denken dat als je Van Gaal, Mourinho of Pellegrini hebt gehad, je een goede trainer bent. Ga maar eens voor een groep een bespreking doen. Dat heb ik nu twee à drie keer gedaan. Dat gaat me redelijk af, maar dat is wel wat anders dan een keer een grap vertellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen