Vlag uit bij Ajax en PSV: Feyenoord verknoeit eindelijk punten

28 november 2021, 16:25   Bijgewerkt: 28 november 2021, 16:34
Vlag uit bij Ajax en PSV: Feyenoord verknoeit eindelijk punten

Feyenoord heeft aan een lastige uitwedstrijd tegen FC Twente één punt overgehouden. De Rotterdammers toonden als enige initiatief, maar de Twentse verdediging hield, ook in de blessuretijd stand (0-0). Ook supersub Cyriel Dessers kon daar zondagmiddag geen verschil in maken, Lars Unnerstall kwam als winnaar uit de strijd. Daarmee komt er een einde aan een reeks van zes gewonnen wedstrijden voor Feyenoord.

Nadat Feyenoord afgelopen donderdag nog in Praag de groepswinst in de Conference League behaalde, stond zondag alweer een wedstrijd in Enschede op het programma. Arne Slot hield vast aan zijn vertrouwde elf. Alleen Justin Bijlow ontbrak nog vanwege een positieve coronatest, waardoor Ofir Marciano weer onder de lat begon. In tegenstelling tot afgelopen donderdag hoefde de Israëlische goalie niet veel te doen in de eerste helft. Alleen Ramiz Zerrouki testte de doelman in de openingsfase uit.

De wedstrijd kabbelde voort richting het einde. Feyenoord ging als enige echt op zoek naar een doelpunt, maar telkens stond Unnerstall in de weg. Zodoende kwam het weer aan op de laatste minuten, maar dit keer had Feyenoord niet het geluk aan de zijde. Door het gelijkspel ziet het Ajax twee punten uitlopen.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Lars Unnerstall 7.5, Giovanni Troupée 6 (79' Julio Pleguezuelo -), Mees Hilgers 7, Robin Pröpper 7, Michal Sadilek 6.5, Wout Brama 5.5 (86' Jayden Oosterwolde -), Michel Vlap 5 (79' Jesse Bosch -), Ramiz Zerrouki 5.5, Daan Rots 5 (61' Vaclav Cerny 5.5), Ricky van Wolfswinkel 5 (86' Manfred Ugalde -), Dimitrios Limnios 5

Feyenoord: Ofir Marciano 6, Marcus Holmgren Pedersen 6 (82' Lutsharel Geertruida -), Gernot Trauner 7, Marcos Senesi 7, Tyrell Malacia 6.5, Fredrik Aursnes 6.5, Guus Til 5.5, Orkun Kökcü 6 (90' Alireza Jahanbakhsh -), Jens Toornstra 6, Bryan Linssen 5.5 (67' Cyriel Dessers 6), Luis Sinisterra 5 (67' Reiss Nelson 5.5)

Man of the match: Lars Unnerstall

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen