Zirkzee eerlijk over gepasseerde Boadu: "Ik was wel verrast"

9 november 2021, 22:05
Zirkzee eerlijk over gepasseerde Boadu:

Myron Boadu is niet van de partij bij Jong Oranje. Dat kwam als een verrassing bij collega-aanvaller Joshua Zirkzee. De spits van FC Bayern München is dit seizoen uitgeleend aan Anderlecht, waar hij een uitstekende indruk achterlaat.

"Ik was wel verrast, maar dit is tussen de trainer en de speler", vertelt hij over de situatie van Boadu tegenover het Algemeen Dagblad. "Het is de keuze van de trainer. Ik kan daar weinig over zeggen. Ik was wel verrast. Ik vond hem het goed doen tegen PSV. Maar andere dingen spelen denk ik een rol. Dat is tussen de trainer en speler. We hebben met Brobbey, Redan, Boadu en nu ook Musaba en Summerville ook veel opties voorin."

Dat Boadu er niet bij is, betekent voor Zirkzee wel dat er een aanvaller minder is om mee te concurreren. "Of de één zijn dood de ander zijn brood is? Nee, zo is het zeker niet. Myron is, ook nu hij er niet bij is, ook deel van ons team. Dat geldt ook voor andere spelers die er de vorige keren bij waren", aldus de goalgetter, die in drie EK-kwalificatiewedstrijd drie doelpunten achter zijn naam heeft staan.

Zirkzee en zijn ploeggenoten nemen het deze interlandperiode op tegen de leeftijdsgenoten van Bulgarij en Gibraltar. Daarbij kan de ploeg dus niet beschikken over Boadu. Bondscoach Erwin van de Looi liet zich dinsdagmiddag kritisch uit over de aanvaller van AS Monaco. "De beslissing is niet alleen gemaakt aan de hand van de vorige interlandperiode. Toen hebben we niet het eerste signaal gegeven. Anders was hij er nu bij geweest."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen