Ex-spits Bayern fileert 'popiejopie' Memphis: "Sterker op Instagram"

9 december 2021, 12:50

In navolging van Frenk de Jong, heeft ook Memphis flinke kritieken ontvangen na de Champions League-uitschakeling van FC Barcelona. Waar de Spaanse kranten vooral De Jong moesten hebben, is het een oud-speler van tegenstander Bayern München, die het op Memphis heeft gemunt.

Door het 3-0 verlies in de Allianz Arena is Barcelona veroordeeld tot Europa League-voetbal na de winterstop. Oud-spits Sandro Wagner van de Duitse recordkampioen was niet bepaald onder de indruk van de verrichtingen van Memphis. "Hij laat meer zien op zijn Instagram-profiel dan op het voetbalveld, zo is het gewoon", begint Wagner bij DAZN, die ook bij Hoffenheim speelde.

Tegen Bayern verstuurde Memphis 44 passes en ook wist hij slechts 27 procent van zijn duels winnend af te sluiten. Geen goede cijfers, vindt Wagner. "Tenminste, niet als je de eerste spits van Barcelona wilt zijn. Dan is dat gewoon veel te weinig. Een duelpercentage van 27 procent is een wandrocht. Hij is sterker op Instagram momenteel."

Lees ook: Spaanse krant noemt Frenkie de Jong 'mislukking' na CL-exit

Wagner - die in 2020 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing - vervolgt: "Wat het Memphis ook is: zijn lichaamstaal. Daar kun je iets aan doen, aan die negatieve houding en dat gezwaai en zo. Dat de hele tijd maar doen alsof je cool bent. Dat is echt iets aan hem dat me niet goed bevalt, moet ik zeggen." FC Barcelona kan zich zondag op bezoek bij Osasuna revancheren voor de Champions League-uitschakeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen