Hyballa legt ontslagen uit: "Veel mensen vinden me niet leuk"

29 december 2021, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Hyballa beleefde een dramatisch jaar met drie verschillende ontslagen. Het Poolse Wisla Kraków, het Deense Esbjerg fB en het Duitse Türkgücü München hadden al snel genoeg gezien van de trainer. Desondanks gaat hij niets veranderen aan zijn werkwijze.

"Ik ben voorstander van structureel hoog druk zetten. De ideeën daarover onderscheiden me van andere trainers. Ik train veel op positiespel in kleine ruimtes. Deze filosofie probeer ik al 29 jaar bij mijn clubs over te brengen. Ik stel mezelf regelmatig de vraag: wat ben ik nu eigenlijk? Een wereldprofessor? Een klootzak? Een straatvechter? Een theoreticus? Een showmaster? Ik ben in ieder geval uitgesproken. Mijn antwoord? Toch veldtrainer", vertelt hij aan ELF Voetbal.

De oefenmeester weet dat hij niet de makkelijkste man is. "Ik laat mij geen werkwijze of keuzes opdringen door bestuurders. Op dat vlak bestaan drie soorten trainers. Categorie A zijn de marionetten. B de diplomaten met een mening die geluk hebben met een goede directeur en C de Peter Hyballa's. Het leidt ertoe dat veel mensen me niet leuk vinden. Ik heb de afgelopen jaren enorm veel ellende over me heen gekregen. Ik moest flink incasseren."

Nu de trainer voor de derde keer ontslagen is binnen een jaar tijd, wil hij weer terug naar Nederland. Eerder stond hij al voor de groep bij NEC en NAC Breda. "Nederland is mijn lievelingsland. Vanmorgen stond ik op en ging ik tien kilometer joggen. Ik schoof om 10.20 uur aan voor het ontbijt hier in het hotel en kreeg direct te horen dat ik daarvan nog maar tien minuten kon gebruikmaken. In Nederland knijpen ze een oogje toe en kun je gerust nog een bakkie extra doen. In Duitsland is 10.30 uur ook echt 10.30 uur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen