Aanvaller RKC speelde tijdens stadionramp in Afrika: "Vreselijk"

26 januari 2022, 12:07

Saïd Bakari was een van de spelers die in actie kwam tijdens de rampzalige avond van de Afrika Cup. Na een stadionbestorming van supporters tijdens de clash tussen thuisland Kameroen en de Comoren overleden acht mensen, waaronder kinderen. Bakari en zijn ploeggenoten hoorden het pas na de wedstrijd.

"Wij kregen daar tijdens de wedstrijd niks van mee", vertelt RKC-aanvaller Bakari aan het Algemeen Dagblad. "Pas na de wedstrijd in de bus zagen we wat er was gebeurd. Vreselijk natuurlijk. We denken aan de families die hun geliefden zijn verloren. Voetbal is leuk maar niet alles natuurlijk. We spelen voor hen, voor de supporters", aldus de speler van de Comoren, die het Kameroen van André Onana trof.

Bakari hoopt dat het een les is voor de organisatie van het toernooi. "Als je in zo'n groot stadion voetbalt moet er goed worden gekeken naar alle situaties rond zo'n stadion. Ik hoop echt dat dit de laatste keer is dat er zoiets gebeurd in Afrika."

Tijdens de wedstrijd in Yaoundé besloten supporters van buiten het stadion in te breken. Door verdrukking kwamen acht mensen om het leven. Er vielen tevens 38 gewonden. Omdat er slechts tachtig procent van de capaciteit gevuld mag worden, besloten fans het stadion zelf te betreden.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen