'Ajax gaat nieuw bod uitbrengen op Bergwijn'

27 januari 2022, 19:18   Bijgewerkt: 27 januari 2022, 19:34

Ajax heeft de hoop op de komst van Steven Bergwijn nog niet opgegeven. Volgens The Athletic zijn de Amsterdammers voornemens hun bod op de 24-jarige aanvaller te verhogen tot 22 miljoen euro. Daarmee komt Ajax aardig in de buurt van de vraagprijs die Tottenham Hotspur hanteert.

De Engelse club is bereid om Bergwijn voor 25 miljoen euro van de hand te doen. Ruim twee weken geleden schreef De Telegraaf dat Ajax zich met een bod van ongeveer achttien miljoen euro had gemeld in Londen. Dat bod werd afgewezen door Spurs, dat Bergwijn twee jaar geleden voor 32 miljoen euro overnam van PSV. Spurs hoopt die transfersom voor een groot deel terug te verdienen.

Dat Spurs hoog in de boom durft te zitten, komt mede door de veranderde status van Bergwijn. De Nederlandse aanvaller was onlangs in een sensationele invalbeurt goud waard voor de Engelse club. Met twee doelpunten diep in blessuretijd boog hij eigenhandig een 2-1 achterstand tegen Leicester City om in een 2-3 zege. Antonio Conte liet na afloop van dat duel weten dat hij Bergwijn eigenlijk niet kwijt wil.

Ajax wil Bergwijn aantrekken als vervanger van David Neres, die kortgeleden de overstap naar Shakhtar Donetsk maken. Bergwijn is een geboren Amsterdammer die meerdere jaren in de jeugdopleiding van Ajax speelde. Zijn doorbraak beleefde hij echter bij PSV.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen