Ajax-spits Brobbey imponeert 'en mag hopen' op WK-deelname

27 januari 2022, 12:48

Ajax-spits Brian Brobbey (19) speelde sinds zijn terugkeer slechts twee officiële wedstrijden voor Ajax – krap aan honderd minuten, maar maakte in die duels wel veel indruk én liefst (!) drie doelpunten. "Ajax heeft een hoop talenten, maar in Brobbey schuilt echt een fenomeen", vindt journalist Johan Inan.

Volgens de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad zou de sterke spits stiekem al wel mogen denken aan het WK in Qatar, dat aan het einde van dit kalenderjaar gehouden wordt. "Hoeveel speeltijd hij ook krijgt, hij is altijd gevaarlijk, creëert altijd kansen en is vaak betrokken bij doelpunten", somt de journalist op in de podcast van de ochtendkrant.

"Hij is snel, hij is sterk. Hij heeft charisma. Als hij fit blijft moet ik het nog zien in de aanloop naar het WK", vindt Inan, die zijn eigen woorden overigens wel ook in perspectief plaats. "Ik loop misschien wat hard van stapel, maar toch. Ik wil het vast benoemd hebben, voor het geval dat het zal gebueren." Voorlopig zal Brobbey overigens helemaal niet in actie komen voor Oranje of Ajax, want de spits kampt met een knieblessure. Een nadeel is dat hij niet helemaal fit is. "Hij heeft in twee jaar tijd geen hele wedstrijd gespeeld. Niet voor Ajax, RB Leipzig of Jong Oranje." 

Lees ook: 'Domper voor Ajax: Brobbey weken aan de kant'

De spits baalde op het clubkanaal flink dat hij de komende tijd niet inzetbaar is. "Het is heel vervelend dat ik de komende tijd langs de kant zal moeten staan", vertelde Brobbey. "Ik zat er juist lekker in, wist het doel goed te vinden. Voor mij is het nu zaak om er alles aan te doen om spoedig nog sterker terug te komen." Zijn huurcontract loopt in principe aan het einde van dit seizoen af. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen