André Onana: "Ik denk dat mijn tijd bij Ajax al voorbij is"

12 januari 2022, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

André Onana denkt dat zijn tijd bij Ajax al zo goed als voorbij is. Hoewel de doelman uit Kameroen nog een aantal contractmaanden te gaan heeft, verwacht hij niet dat hij nog veel speeltijd krijgt. Na dit seizoen maakt Onana de overstap naar Internazionale, al is de transfer nog niet officieel bevestigd.

Onana keerde in november terug in de selectie van Ajax, maar is sindsdien niet veel aan spelen toegekomen. Remko Pasveer is de eerste keus onder de lat en blijft dat in principe ook. "Ik denk dat mijn tijd bij Ajax al voorbij is", zegt Onana tegen The New York Times. "Ik heb mijn best gedaan voor de club, maar uiteindelijk ben ik niet degene die beslist wie er wel of niet speelt."

De doelman miste een groot deel van 2021 door een dopingschorsing. In eerste instantie werd hij voor een jaar geschorst, maar het Internationaal Gerechtshof voor Sport (CAS) verlaagde de straf naar negen maanden. "Toen ik de club verliet, zei ik tegen Edwin (van der Sar, red.): dit stelt niets voor, ik ben eraan gewend. Ik vertelde hem dat ik al eens voor twee jaar geschorst was. Dit was slechts één jaar. I've got this."

Onana is op dit moment met Kameroen actief op de Afrika Cup. Op de weg naar het toernooi maakte de keeper een tussenstop bij Internazionale, waar hij medisch gekeurd werd. Naar verluidt tekent Onana een contract voor vijf seizoenen bij de kampioen van Italië.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen