Bilbao verslaat Atlético en speelt Supercopa-finale tegen Real

13 januari 2022, 22:14

Athletic Bilbao heeft donderdag de finale van de Supercopa de España bereikt. In Saoedi-Arabië was de ploeg uit Baskenland met 2-1 te sterk voor het Atlético Madrid van coach Diego Simeone.

Door de zege blijft een door velen gedroome Madrileense eindstrijd uit. Het was geen groots duel tussen de huidige nummer vier (Atlético) en nummer negen (Bilbao) van de Spaanse competitie. Hoewel het spel op en neer ging en geen van de ploegen echt boven de ander uitsteeg, waren grote kansen erg schaars.

Pas in de tweede helft viel er wat te beleven. Het was met heel wat fortuin waarop Atlético de score opende. Bilbao-keeper Unai Simón zag de bal op de paal komen en via zijn rug het lege doel binnenrollen. Bilbao leek echter niet gekwetst door de tegenslag en zette vol in op de gelijkmaker.

Die kwam er ook. Yeray Álvarez was het die uit een hoekschop de gelijkmaker achter Atlético-doelman Jan Oblak kopte. Later werd de doelman opnieuw vanuit een corner gepasseerd: Nico Williams schoof beheerst binnen. Atlético probeerde nog voor een slotoffensief te zorgen, maar dat resulteerde enkel nog in een rode kaart voor José María Giménez na een onbesuiste actie.

Bilbao kan als huidige Supercopa-winnaar haar titel gaan verdedigen tegen Real Madrid. Vorig seizoen was de ploeg in de finale te sterk voor de aanstaande opponent: Real Madrid. De Koninklijke was woensdag - ondanks een treffer van Luuk de Jong - met 3-2 te sterk voor FC Barcelona.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen