'BoNiet welkom' en 'het ligt niet aan Johnny': fans spreken zich uit

25 januari 2022, 10:47   Bijgewerkt: 25 januari 2022, 10:57

Clubs zijn deze maand druk bezig zich te versterken en uiteraard hebben ook de supporters daar een eigen visie op. Al helemaal als het gaat om omstreden transfers, zoals die van Vitesse-icoon Wilfried Bony naar NEC. Om die reden meldden supportersgroepen van de club zich dinsdagochtend bij het stadion - en zij waren zeker niet de enige die van zich lieten horen. 

Tussen 2011 en 2013 was Bony een sensatie bij Vitesse. Dat de nu 33-jarige doelpuntenmaker daar zo geliefd was, maakt dat bij NEC niet iedereen op zijn komst zit te wachten. Twee supportersgroepen van de club hingen dinsdagochtend om die reden spandoeken op bij het stadion. 'Bony nooit in onze driekleur!' en 'Boniet welkom', zo viel er onder meer in te lezen. 

Bij sc Heerenveen reageerden supporters op het vertrek van trainer Johnny Jansen, die maandag door de club op straat werd gezet. Hun boodschap was duidelijk: ook het bestuur is schuldig aan het matige spel en de slechte resultaten. 'Het ligt niet alleen aan Johnny of aan zijn spelers', luidde de tekst in een gekochte advertentie in de Leeuwarder Courant. Het was een ietwat misplaatste referentie aan een recente advertentie in het Algemeen Dagblad over de misstanden bij tv-programma The Voice of Holland.

Vlahovic

Nog veel misplaatster was een spandoek bij Fiorentina aan het adres van spits Dusan Vlahovic. Dat de topspits zou vertrekken was al even duidelijk, maar dat uitgerekend rivaal Juventus zijn bestemming lijkt te gaan worden, ligt gevoelig. Enkele supporters verschenen donderdagochtend met spandoeken met walgelijke teksten op het trainingscomplex. 'Jouw bewakers zullen je leven niet kunnen redden. Zigeuner, het is afgelopen met je', stond op een van de doeken. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen