Brood looft ADO-debutant: "Alleen dat kapsel..."

26 januari 2022, 11:35

Hugo Wentges beleefde dinsdagavond een succesvolle vuurdoop onder de lat bij ADO Den Haag. De negentienjarige doelman moest al na zes minuten binnen de lijnen komen als vervanger van de geblesseerd geraakte Luuk Koopmans, maar hielp zijn ploeg met cruciale reddingen aan een 2-3 overwinning.

"We hebben hem gelijk in het diepe gegooid", aldus een glimlachende Ruud Brood voor de camera van Omroep West. "Hij had een paar goede reddingen en stond er gelijk. Het is een nuchtere en realistische jongen, maar je moet het maar doen." Brood vertelde hem dat hij zich niet al te veel zorgen moest maken. "Hij moet gewoon spelen zoals hij gewend is, hij heeft goede spelers om zich heen. Hij straalde direct uit dat hij durfde, dat zie ik ook op trainingen."

Waren er dan alleen maar complimenten voor de jonge doelman? "Alleen dat kapsel...", aldus Brood, die liever niet heeft dat de keeper thuiskomt met zijn dochter. "Het blijft een bijzonder figuur. Hij heeft net moeten zingen in de kleedkamer. Nederlandstalig, het was echt goed", sloot Brood af met een knipoog.

Ook Wentges zelf was tevreden. "Je denkt dat je er klaar voor bent, maar dat ben je natuurlijk nooit helemaal. Dat weet je pas als je er staat. En het voelt geweldig. Je debuut maken is toch altijd net even anders. Het was eerst even kijken van hoe voelt en gaat het, maar vanaf moment één voelde het uitstekend. Daarom ook een compliment naar de rest van de jongens.'

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen