Gevoelige NEC-transfer gestopte Bony officieel: "Nu fit worden"

26 januari 2022, 20:38   Bijgewerkt: 26 januari 2022, 20:46

Wilfried Bony (33) is officieel teruggekeerd op de Nederlandse velden. NEC maakt bekend dat hij een contract voor een halfjaar heeft getekend. Daarmee keert de Ivoriaan terug van zijn voetbalpensioen en kiest hij voor deze gevoelige stap. Eerder speelde hij voor de grote rivaal Vitesse, maar technisch directeur Ted van Leeuwen haalt hem nu voor de tweede keer binnen. 

De spits stond in 2020 voor het laatst binnen de lijnen van een profwedstrijd. Bony was na een succesvolle periode in Engeland in Saoedi-Arabië terechtgekomen. Na tien wedstrijden hadden beide partijen genoeg gezien van elkaar en werd zijn contract in november van 2020 ontbonden. Sindsdien genoot hij van zijn pensioen, maar het is altijd blijven knagen bij de voormalig speler van Vitesse.

"Nadat Ted van Leeuwen, met wie ik altijd goed contact heb onderhouden, me polste om in Nijmegen aan de slag te gaan heb ik weloverwogen de beslissing genomen", vertelt Bony op de clubwebsite. "Na de ontbinding van mijn contract was ik er nog niet klaar voor om te stoppen. Hoewel ik me ervan bewust ben dat dit voor sommigen een gevoelige overstap is, verwacht ik dat ik een eerlijke kans te krijgen. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden."

Technisch directeur Van Leeuwen haalde hem ooit binnen bij Vitesse en doet datzelfde nu bij NEC. "Het vinden van een balvaste spits is altijd lastig, in de winter al helemaal. Daarnaast merkten we dat anno 2022 veel clubs huiverig zijn om spelers af te staan. Voor je het weet heb je een handvol positief geteste spelers en zit je in de problemen. We hebben ingecalculeerd dat Wilfried een aanzienlijke trainingsachterstand heeft. Dat is weg te werken. Voor iemand die al zo lang uit de roulatie is, vind ik hem nog opmerkelijk fit."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen