Groningen komt dubbele valse start niet te boven en ligt uit beker

19 januari 2022, 20:34

NEC Nijmegen heeft zich woensdagavond verzekerd van een ticket voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Op bezoek bij FC Groningen bleek de ploeg van trainer Rogier Meijer met 1-2 te sterk. Een vroeg doelpunt in zowel de eerste als de tweede helft hielp NEC in het zadel.

De wedstrijd was tien minuten oud toen NEC verrassend op voorsprong kwam. Een fraaie pass van Javier Vet werd op waarde geschat door Calvin Verdonk, die de bal achter doelman Jan Hoekstra volleerde en de bezoekers op 0-1 zette. Daarna bleek NEC niet in staat om te jagen op meer en was Groningen de betere ploeg. De gastheer hielp meerdere kansen om zeep en leek zodoende met een achterstand de rust in te gaan.

Dat feest ging echter niet door voor NEC. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Groningen alsnog toe via Michael de Leeuw. De routinier werd uitstekend bediend door Paulos Abraham en plaatste de bal in de verre hoek. De wedstrijd leek daarmee de kant van de Groningers op te draaien, maar de ploeg van trainer Danny Buijs kwam dramatisch uit de kleedkamer. Ook in het tweede bedrijf scoorde NEC snel, dit keer via een schuiver van Mikkel Duelund.

Buijs probeerde vervolgens met het inbrengen van Cyril Ngonge, Mohamed El Hankouri en Romano Postema iets te forceren. Het was echter de ijverige Tomás Suslov die NEC-goalie Danny Vukovic meerdere keren aan het werk zette. De ervaren doelman hield zijn doel vrij eenvoudig schoon na de thee en NEC kwam niet meer serieus in de problemen. Terwijl NEC zaterdag in de koker gaat voor de loting, dreigt het seizoen van Groningen als een nachtkaars uit te gaan.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen